Barion Pixel
Spenót

Spenótfőzelék

Spenótfőzelék gomba-triásszal, fehér babbal, fekete fokhagymával, szórásnyi mandulával
Tökéletes immun-booster a hűvösebb napokban, nagyszerűsége egyszerűségében rejlik, minden hozzávaló ízléses egységben, harmóniában jelenik meg mind a tányéron, mind a szánkban. A spenótfőzelék jó sok fokhagymát elbír, a jó sok most kiegészült egy kicsit még többel, ezúttal fekete gyöngyfokhagymával, ami Magyarországon még nem annyira ismert/használt hozzávaló, pedig Távol-Keleten a séfek még fagylaltokban is használják.

Spenótfőzelék:
350 g mirelit spenót
5 gerezd fokhagyma
csipet jódozott só, bors, datolyacukor
1 tk hámozott majd turmixolt citrom leve
kb 1,5 dl szójatej (hozzáadott olaj, cukor nélküli)
1 csapott ek barna rizsliszt

Kb egy deci vízzel felengedjük a mirelit spenótot, fedő alatt forralásig főzzük, megy bele a szójatej, a zúzott fokhagyma, bors, só, datolyacukor, citromlé. Barna rizsliszttel sűrítem, rottyan tálal.

Száraz serpenyőben sütött ördögszekér gombával, shiitake-gombával valamint shimeji gombával tálaltam, a sütésük közepe felé adtam hozzá tamari-szószt és folyékony füstöt. Megszórtam reszelt mandulával és fehér lóbabbal, így az ebéd igazán kiadósra sikeredett.

Külön ínyencség a kisebb darabokra vágott fekete fokhagyma a spenótfőzelékben, melynek édeskés, kissé balzsamecet-aszalt szilva-mazsola keverékére emlékeztető íze van, ízeiben tehát nyomokban sem emlékeztet a sima fokhagymára.

Olvass tovább!

Naturorumfood saláta fekete gyönygfokhagymával
Receptek

Friss saláta

Rukkola, paradicsom, hegyes erős paprika, pici citromlé, és természetesen a fekete fokhagyma. Jó étvágyat!

Elolvasom >>
Dal Tadka
Receptek

Az indiai varázslat: Dal Tadka

Az indiai varázslat: Dal Tadka Érezted már azt amikor annyira meg akartad őrizni a pillanatot, hogy már görcsösen próbáltál rákoncentrálni, hogy benne legyél és nyugtalansággal

Elolvasom >>
rakott édesburgonya
Receptek

Rakott édesburgonya

Recept: Édesburgonyát kockákra vágjuk, megpároljuk. Sütőtál aljába pici olajat teszünk, rárakjuk az édesburgonya felét, picit borsozzuk, és darálunk rá egy kevés chilipelyhet. Azután kéksajtot morzsolunk

Elolvasom >>