Az életmód az elsődleges tényező, ami az immunrendszer működését befolyásolja. Ide tartozik a táplálkozásunk éppúgy, mint a hangulatunk. Egy kiegyensúlyozott, pozitív gondolkodású, boldog ember sokkal nehezebben betegszik meg, ill. hamarabb küzdi azt le.
Az immunrendszer erősítésének módjai
Kerüljük a túl sok szénhidrátot és cukrot, mert az elhízás nem kedvez az immunrendszer erősítésének. Rendszeresen végezzünk könnyű testmozgást, hiszen ez jótékonyan hat a szervezet belső folyamataira.
Fokhagyma – a természetes immunerősítő és gyulladáscsökkentő
A hagymafélékben, főleg a fokhagymában található vegyületek kiváló vírusölő hatással rendelkeznek.
Gazdag szerves kénvegyületekben, egészségre gyakorolt előnyös hatásait elsősorban ezeknek köszönheti.
A legmagasabb koncentrációban a mikrobaölő hatóanyagok a fokhagymában találhatók meg pl. az allicin sikeresen veszi fel a harcot a baktériumokkal és fertőzésekkel.
A fokhagymát ősidők óta használják a népi gyógyászatban, többek között a gyulladás miatt kialakuló fájdalom és duzzanat csökkentésére.
Friss változatához hasonlóan a fekete fokhagyma illetve a fekete gyöngyfokhagyma szintén immunerősítő, hiszen antibakteriális, gomba-, vírus- és parazitaellenes tulajdonságokkal rendelkezik.
Beltartalmát tekintve gazdagabb, rendszeres fogyasztással egészségünkre még kedvezőbb hatást gyakorló szuperélelmiszer, amely növeli a szervezetben keringő fehérvérsejtek aktivitását.