Hozzávalók:
3 db nagyobb cukkini
1 nagyobb fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
Kevés szőlőmag olaj
2 ek. fekete fokhagyma püré
Ízlés szerint só, bors, chili
1 ek mustár
3 ek majonéz
Kevés citromlé
1 csokor friss petrezselyem
Kevés tökmagolaj
Elkészítés:
3 nagyobb cukkinit meghámozzuk, kimagozzuk és kockákra vágjuk.
Szőlőmagolajon egy nagyobb fej apróra vágott vöröshagymát megdinsztelünk, Rányomunk 3 gerezd fokhagymát, ráöntjük a cukkinit.
Ízlés szerint sózzuk, és fedő alatt addig pároljuk, amíg megpuhul, majd már fedő nélkül elfőzzük róla a levét.
Belerakjuk a 3 ek. fekete fokhagyma pürét és azzal együtt krémesre turmixoljuk. Sózzuk, borsozzuk, pici chilit is darálunk bele, keverünk hozzá 1 evőkanál mustárt, 3 evőkanál majonézt, pici citromlevet, egy csokor friss petrezselymet apróra vágva, a legvégén pedig csorgatunk bele kevés tökmagolajat is.
Behűtve isteni finom krém, tökéletes mártogatós, nachosszal, vagy pirítósra kenve, vagy akár a hűtőből kivéve hidegen kanállal csak úgy magában.
Jó étvágyat!